Ιδιοκτήτες Μικρών Επιχειρήσεων στην Κύπρο: Μη Φοβάστε τα Λάθη!

Ο ανταγωνισμός στην αγορά της Κύπρου είναι πραγματικά δυσθεώρητος, καθώς η Κύπρος αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη. Εδώ θα βρείτε επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα συναρπάσουν τα πιο κοφτερά μυαλά και θα βάλουν σε πειρασμό τους πιο ριψοκίνδυνους επιχειρηματίες του κόσμου. Ωστόσο, μέσα στην πορεία της επιχείρησης υπάρχει πάντοτε το περιθώριο του λάθους και της αποτυχίας. Γιατί θα πρέπει ένας επιχειρηματίας να φοβάται τόσο πολύ μία λανθασμένη απόφαση; Γιατί θα πρέπει το λάθος να θεωρείται κατακριτέο και ανεπίτρεπτο;

Η αλήθεια είναι πως ένα λάθος ενδέχεται να προσφέρει πολλά περισσότερα σε μία επιχείρηση από την απουσία του. Όπως ακριβώς με το σχολείο και την τεχνική της μάθησης, ένα λάθος ενδέχεται να αποτυπωθεί πιο βαθιά στο μυαλό του μαθητή. Η γνώση που απορρέει από αυτό το λάθος είναι συχνά ανεκτίμητη. Με αυτή την αντιστοιχία, καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι προτιμότερο να επιδίδεται ένας επιχειρηματίας σε λάθη. Ιδιαίτερα όταν η επιλογή είναι το λάθος ή η αδράνεια, δεν τίθεται καν μέτρο σύγκρισης.

Πώς να Διαχειριστείτε Ένα Λάθος Επιχειρηματικά

Για να μπορέσει ένα λάθος να αποβεί θετικό και μάλιστα πολύτιμο για μία μικρή επιχείρηση, είναι αναγκαία η σωστή διαχείρισή του. Συνεπώς, θα πρέπει ο επιχειρηματίας να αποδεικνύεται αρκετά ώριμος στην μετέπειτα πορεία του λάθους.

Δεν είναι δυνατόν μία λανθασμένη ενέργεια να παραλύει την παραγωγή ή την συνεχιζόμενη προσπάθεια ανοδικής εξέλιξης της επιχείρησης. Με τα κατάλληλα όπλα, η επιχείρηση οφείλει να αξιολογήσει το λάθος και να παρατηρήσει τις συνέπειες με λεπτομέρεια. Σαν αποτέλεσμα, είναι σίγουρο πως τα συμπεράσματα θα μετατραπούν σε μεστή γνώση για το μέλλον.

Τα λάθη μετουσιώνονται σε γνώση και ανεκτίμητες εμπειρίες στην πορεία της επιχείρησης. Είναι προτιμότερο να γίνονται λάθη από το να μένει μια επιχείρηση σταθερή και λιμνάζουσα. Ακόμη και ένα λάθος φανερώνει την προσπάθεια του επιχειρηματία να εξελιχθεί, να δοκιμάσει τις αντοχές τις επιχείρησης και να ξεπεράσει τα όριά της. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να χειροκροτείται και όχι να κατακρίνεται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *